Algemeen

Leer reanimeren, slechts 1 avond investeren!


Nieuws afbeelding 19
Jun

Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen, overal, dus ook bij ons op de hockeyclub. Dit zijn mensen die jij kan redden als je een reanimatiecursus hebt gevolgd en in de buurt bent.

Een ambulance heeft gemiddeld zo'n 10 minuten nodig om bij het slachtoffer te ko- men terwijl elke minuut de overlevingskans daalt met 5 - 10%. Reanimatie moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt. Jouw reanimatie als burger- hulpverlener en het toedienen van een schok met de AED zijn dus van levensbelang.

In de meeste gevallen van een circulatiestilstand is het normale hartritme zeer ernstig verstoord. Het gevolg is dat het hart geen bloed meer door het lichaam pompt. Het slachtoffer is bewusteloos en zal overlijden als er niets gedaan wordt.
Twee zaken zijn nu van levensbelang: Een schok toedienen met een AED (Automati- sche Externe Defibrillator) en reanimatie. Hoe sneller die schok wordt toegediend hoe groter de overlevingskans. Reanimatie, het geven van borstcompressie en mond op mondbeademing, zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar de hersenen op gang gehouden wordt.

Om een reanimatie goed uit te kunnen voeren moet je een reanimatiecursus van één avond volgen. LMHC vindt het belangrijk dat er voldoende mensen zijn die een reanimatie goed kunnen uitvoeren en is dan bereid om dit voor zijn leden te faciliteren.
Je kunt kiezen uit twee maandagavonden 
9 juli of 10 september vanaf 19.30 tot 22.30 een training gegeven door de Nederlandse Reanimatie Raad erkende instructeur. (Kosten PP 40 euro).

U kunt zich hiervoor opgeven via Jacco Hoogendoorn door je naam op de lijst te zet- ten! (hangt achter de bar van de LMHC) of stuur een mailtje naar:

[email protected]

Let goed op: het aantal plaatsen voor cursisten is beperkt dus geef je snel op!!!