Arbitrage

Nieuwe Spelregels, Vereniging Arbitrage Plan & meer!


Nieuws afbeelding 4
Sep
Het nieuwe seizoen begint weer! Tijd om even de kennis van de spelregels op te frissen. Op zoek naar een handig overzicht van alle spelregels? Klik hier.


Nieuwe spelregels 2018-2019

1. Ook de jeugd mag voortaan de bal spelen boven de schouder, de oude sticks regel geldt dus niet meer. Let op: wel geldt uiteraard dat dit geen gevaar mag opleveren. Hengelen (de bal na een scoop hoog uit te lucht proberen te vissen) blijft niet toegestaan!

2. Een spelhervatting na een strafcorner: je mag als verdediger nog met je masker op de bal snel uitverdedigen. Een self-pass mag in dit geval niet, maar snel de bal uitnemen en spelen naar een medespeler mag wel. Dit zorgt voor een snellere spelhervatting. Aanvallers: let dus goed op na de gemiste strafcorner: voor je het weet staat de tegenstander in je eigen 23-meter gebied!

Ook nieuw: Het Vereniging Arbitrage Plan

Het doel van het Vereniging Arbitrage Plan is het bieden van een structuur waarbinnen de arbitrage naar een hoger plan getild kan worden en waar de kwaliteit voldoende mee gewaarborgd kan worden. Dit gebeurt onder andere door aandacht te geven aan opleiding, begeleiding, correcte aanwijzing, sportiviteit & respect en plezier. Op deze manier tracht de Arbitragecommissie de arbitrage van Loenense MHC te verbeteren in kwaliteit en kwantiteit. Het volledige plan vindt u op de website onder het menu Hockey / Arbitrage. of via deze link:Proefexamens Scheidsrechters

Elke speler van de Loenense MHC moet op een gegeven moment zijn scheidsrechterskaart halen. Ook wordt het enorm op prijs gesteld als ouders zich goed verdiepen in de regels en de spelregelcursus doen! Lees de regels eens door en maak een paar proefexamens: je hebt daarna gegarandeerd meer kijkplezier langs de lijn!

Op deze pagina tref je een paar proefexamens aan, plus de antwoorden. Niet spieken!

Voor nu wensen wij iedereen een sportief en succesvol seizoen toe!

De Arbitrage Commissie


Bijlage