Zaalhockey

Zaalhockeyseizoen 2018-2019


17
Nov

Beste allemaal,

 

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het zaalhockeyseizoen 2018 – 2019 in volle gang en is het dan ook de hoogste tijd om hierover een update te geven.

 

Wie spelen er zaalhockey?

Zaalhockey wordt gespeeld door de meeste juniorenteams (na een korte inventarisatie), een aantal seniorenteams en ook door alle E8-tallen. De teams zijn ingedeeld in poules door de KNHB.

De E6-tallen spelen dit jaar nog geen wedstrijden, maar gaan al wel trainen in de zaal.

 

Wanneer starten de zaalhockeywedstrijden?

De wedstrijden in de zaal worden gespeeld vanaf zaterdag 1 december 2018 tot en met zondag 17 februari 2019. Teams spelen in deze periode een aantal wedstrijden.

Let op: op zaterdag 5 januari en zondag 6 januari zijn er ook wedstrijden gepland. Dit is het laatste weekend van de kerstvakantie.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deelname aan het zaalhockeyseizoen zijn € 85,00 per persoon.

 

Hoe zit het met de trainingen?

De zalen zijn gereserveerd voor de komende maanden en momenteel zijn we in afwachting van het speelschema van de hockeybond. Gebruikelijk plannen we voorafgaande aan een zaalwedstrijd altijd een zaaltraining. Dit kan per week variëren.

 

De zaaltrainingen starten vanaf maandag 26 november, ook voor de E6-tallen.

Hoe vaak er training is (en dus ook wedstrijden zijn) en wanneer, zullen we in november bekend maken met een indeling van alle trainingen voor de deelnemende teams en keepers in de diverse zalen.

 

Materialen

Om zaalhockey te spelen, heb je een aparte zaalstick nodig, voor zowel de trainingen als ook voor de competitie. Het is van belang dat er sportschoenen worden gedragen die niet buiten zijn/worden gebruikt en die geen zwarte zolen hebben. Tevens is een handschoentje handig en een bitje verplicht.

Er zijn aparte hockeyballen voor indoor gebruik, maar de reguliere hockeyballen mogen ook gebruikt worden tijdens de training.

 

Voor meer informatie over zaalhockey is er op maandag 19 november om 20.00 uur een informatieavond in het clubhuis. Alle coaches en managers zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens deze avond worden ook de verplichte zaal-riempjes voor de keepers uitgedeeld.

 

Veel plezier in de zaal, namens de zaalhockeycommissie,

 

Yvette van der Kleij

Anouk Zelsmann

Ingrid van der Pijll

Wim Duijzer (namens TC)

[email protected]