Van het Bestuur

Brief van de voorzitter


Nieuws afbeelding 19
Jul
Op dit moment sluiten we het hockey seizoen 2019-2020 af. Tijd voor mij als voorzitter om (een allerlaatste keer) terug te blikken op dit bewogen en bijzondere seizoen. 

In september 2019 begon het hockeyseizoen met hoge verwachtingen. Een complete en hongerige trainers staf om de teams te coachen en te begeleiden onder de bezielende aanvoering van Sander.

Na de eerste veldperiode draaide een aantal jeugdteams mee in de bovenste regionen en deed ook de 2deteams het niet geheel onverdienstelijk. De focus op de ontwikkeling van de jeugd deed zijn vruchten afwerpen.

Halverwege het seizoen was daar plots het coronavirus dat op iedereen, maar ook op onze hockeysport grote impact had. Trainingen en wedstrijden werden stilgelegd en binnen de vereniging moesten zaken snel worden opgepakt en werden de regels ongelofelijk aangescherpt en gecommuniceerd. Het verenigingsleven kwam tot stilstand.

Achter de schermen schakelde het bestuur verwoed met de verschillende instanties en werden tijdens deze crisisperiode ook de contacten met overige verenigingen en de gemeente aanzienlijk intensiever. Veel informatie werd uitgewisseld dat heeft geleid tot protocollen en afspraken om zo veilig mogelijk met elkaar om te gaan.

Gedurende deze periode hebben veel mensen zich tomeloos ingezet, maar toch wil ik graag onze TC (Technische Commissie) en de trainers specifiek benoemen. Toen we vanuit de overheid het signaal kregen om weer stap voor stap te beginnen met de jeugd, hebben de TC en de trainers alles georganiseerd, (online) gecommuniceerd en waren zij aanwezig om alles in goede banen te leiden. Mijn complimenten en dank hiervoor!

Nadat de jeugd in tijdsvakken, 1,5 meter en met de juiste hygiëne voorzieningen de trainingen had hervat, mochten ook de senioren weer starten. Het plezier dat zowel de jeugd als de senioren uitstraalden tijdens de trainingen, deed mij als voorzitter goed!

Langzaam begon dat verenigingshart weer te kloppen. 

Op dat moment zie ik ook dat te weinig mensen, teveel binnen onze club doen. Vanuit het vrijwilligersbeleid wil ik vragen iedereen zijn/haar steentje bij te dragen. Veel mensen hebben de handschoen opgepakt, maar nog altijd staan er een aantal vacatures open. Wie helpt onze prachtige vereniging? Belangrijk is het plezier dat je gaat beleven in deze vrijwilligersrol. Getuige de slotdag waar wij, het bestuur, onze vrijwilligers tijdens een ontzettend gezellig BBQ verwelkomden, bedankten en bijpraten over het nieuwe seizoen.

Kortom een bewogen seizoen dat we niet meer vergeten, maar nu is het tijd om vooruit te kijken. Naar de prachtige, sportieve en gezellige zaken. We gaan er met vol enthousiasme tegen aan om een ieder een prachtig seizoen voor te schotelen.

We gaan een lustrum jaar tegemoet, waar zich de kleine contouren van een lustrumcommissie langzaam al laten zien: prachtige ideeën worden al geboren… jullie zullen gaan genieten!

Naast deze vooruitzichten zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen ook in volle gang hiervan zullen we jullie in de komende dagen via de nieuwsbrief van op de hoogte stellen!

Houdt de mailbox en de website in de gaten!

Dank jullie allemaal voor je enorme inzet.

Geniet van je vakantie, tot volgend seizoen!

Sportieve groet,
Olivier Langendijk