Technische commissie

Einde Regercompetitie in zicht & winterstop


20
Nov

Dit seizoen is alles anders, we hebben te maken met bijzondere regelgeving ten aanzien van de beleving van de sport op een manier die sinds de invoering van organen zoals de KNHB nog niet eerder is voorgekomen. Nog nooit is de competitie zo lang stilgelegd en nog nooit is dat gebeurd met het onderscheid tussen jeugd en senioren. 

Dit zijn en waren tijden waarin we, met dank aan de KNHB en de omliggende clubs, hebben kunnen besluiten ten gunste van de ontwikkeling van jeugdige sporters en ALTIJD met in ons achterhoofd het plezier in de sport en dat ondanks alles… de sport voor hen door kan blijven gaan.


Ieder seizoen bestaat uit een veldcompetitie die rond eind november wordt onderbroken door een zaalcompetitie en weer wordt hervat per maart.

Deze zaalcompetitie biedt clubs de mogelijkheid om door te blijven hockeyen en te ontwikkelen gedurende de seizoenen dat je (met name vroeger) niet buiten kon hockeyen. De winterstop is normaliter om die reden dan ook van februari tot het eerste weekend van maart. 


Vanwege Corona is er dit jaar geen zaalcompetitie en gaat de reguliere veldcompetitie hopelijk weer van start vanaf 9 januari 2021. Dit is dus nog niet definitief en ook geen besluit dat wij als club nemen maar komt vanuit de KNHB.


Omdat december een maand is waarin er veel toetsweken zijn en feestdagen, is de winterstop dit jaar vanaf 28 november aanstaande tot 4 januari 2021.

Dat houdt in dat onze betaalde trainers ook korter winterstop hebben dan normaal. Hierdoor hebben we meer betaalde trainingsuren moeten inkopen en heeft het Bestuur besloten dit niet door te berekenen naar de leden!! Heel fijn!


Mocht je als team besluiten tijdens deze winterstop te willen trainen dan faciliteren wij dat graag maar op eigen initiatief en na afstemming met Sander van Elshout. 


De Reigercompetitie eindigt volgende week zondag. Er zijn wedstrijden die gepland staan voor zondag 29 november. Kijk op de site voor de planning. De site is in deze leading!


Kortom:

  • Winterstop voor allemaal van 28 november 2020- 4 januari 2021;

  • Reguliere trainingen vangen vanaf 4 januari 2021 weer aan;

  • Doortrainen kan op eigen initiatief;

  • Wil een team de geplande wedstrijd van de Reigercompetitie wijzigen, dan regelen de teammanagers dat onderling en zij regelen dan zelf de arbitrage. 


De TC heeft met veel plezier en creativiteit het uiterste uit een bewogen eerste helft van het seizoen gehaald. We denken dat wij iedereen daar sportief (met alle geldende restricties) in hebben kunnen voorzien. Wij hopen met jullie op een normalere tweede deel van het seizoen!


Wij wensen de jeugd, begeleiding, ouders en verzorgers een gezellige winterperiode toe. Wees lief voor elkaar, geniet van de feestdagen en we zien jullie graag weer fit op het veld vanaf 4 januari 2021!


De TC