MHC Leusden HL1 - Heren L: 0 - 1

Gespeeld op: 25-11-2018

Geflatteerde zege ?

De dag begon al goed bij Joop en Alison. Een gastvrije ontvangst met een assortiment aan taarten, in een opgewekte sfeer, die het beste deed hopen over het vervolg van de dag. De gastheer wist ons nog aangenaam te verrassen met betrekking tot de presentatie van het liftmechaniek van zijn TV. Inderdaad een opzienbarende oplossing voor een maar al te vaak onderschat probleem.

Even werd het spannend toen we een hevig transpirerende Jan in zijn stoel zagen zitten. Zou hij dan toch een anoniem virus uit India hebben meegebracht ? Welnee. Hij was geblesseerd, niet in staat om te hockeyen, maar fietsen was geen enkel probleem. De coaches raden deze aanpak aan, waarbij je 3 resevesporten in de achterzak hebt, die je afhankelijk van de aard en ernst van je blessure kunt beoefenen. Een echte aanrader, omdat je dan weliswaar zwaar bezweet aanwezig bent, maar het levert wel een zeer dynamisch effect op.

Op naar Leusden, waar ze de velden voor deze speciale gelegenheid verstopt hadden, wat in deze sinterklaas periode passend genoemd mag worden. De tegenstander had hoge verwachtingen over de winst mogelijkheden en dat bleek gaandeweg een realistisch beeld. Van meet af aan hadden ze het initiatief en gedurende het gehele duel hadden ze aanzienlijk meer mogelijkheden om te scoren dan wij. Ze hebben in ieder geval meer dan genoeg strafcorners gekregen, maar Arie was de gehele wedstrijd in supervorm en weigerde pertinent de bal uit het doel te vissen. Op een keer na, maar toen had de scheidsrechter al gefloten en liet hij de bal grijzend over de doellijn hobbelen.

En hoe verging het de voorwaartsen ? Niet overdreven veel kansen, maar op het alles beslissende moment was het toch weer Frans die genadeloos toesloeg. Dat had wel te maken met de deal die hij vooraf met het team had gemaakt, dat in het geval hij bij de voorbereidende handelingen betrokken zou zijn, de goal aan hem zou worden opgedragen. Hierbij !

Over de uitslag bestaan meerdere definities. Algemene afkeuring kreeg "onverdiend gewonnen". Veel meer stemmen kreeg "tegen de veldverhouding in" en de winnaar werd "op inzet gewonnen" ; en terecht, want daar ontbrak het niet aan.

Leusden was teleurgesteld, maar vatte de kwestie sportief op en bleek een plezierige gastheer.

Op naar ons kerstdiner, waarover later meer. Eerst genieten van de 10 punten die we bij elkaar hebben verzameld. En dat kunnen we gelukkig 3 maanden doen, een timing die de coaches van meet af aan op het oog hadden, want wat is er nou mooier dan blije gezichten in de december 

maand !

Jullie coaches,
Frank en Hugo.