ZaalhockeyZaalhockey wordt in binnen in diverse sportzalen in de regio gespeeld, met een lichtere bal en stick en kortere wedstrijden. Deze stick dient dan ook speciaal hiervoor te worden aangeschaft. Zaalhockey vindt plaats in de periode dat Veldhockey winterstop heeft.

Aan de rand van een Zaalhockey-veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij Veldhockey.

Zaalhockey-wedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder zes spelers. Daarvan zijn doorgaans 5 veldspelers en 1 keeper. Het komt echter regelmatig voor dat een keeper in de laatste minuten van een wedstrijd voor een extra veldspeler wordt gewisseld. Een team mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben.

Zaalhockey wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari met uitzondering van de schoolvakanties. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het zaalhockeyseizoen 2019-2020 in volle gang en is het dan ook de hoogste tijd om hierover een update te geven!

Voor uitgebreide Zaalhockey informatie, zoals de presentatie van 18 november jl., de presentatie Zaalregels én de contactgegevens van de Zaalhockey-scheidsrechters, log dan in op de website met uw lidnummer en wachtwoord. Na het inloggen kies bovenaan in de balk voor de optie "Club" daarna voor "Documenten" en tot slot voor "Zaalhockey". Klik hier voor de Zaalhockey-spelregels 2019-2020 van de KNHB.

Zaalhockey is verplicht voor en wordt gespeeld door bijna alle juniorenteams tot en met de E. De teams hebben 1x per week training en worden ingedeeld in wedstrijdpoules door de KNHB. De kosten voor deelname aan het Zaalhockey-seizoen zijn € 85,- per persoon.

Veel plezier in de zaal!

Namens de zaalhockeycommissie.