Alles over de Loenense Mixed Hockey Club: LMHC

De LMHC werd op 21 mei 1975 opgericht. Een aantal hockey-liefhebbers had een oproep geplaatst in het plaatselijke VAR krantje en al snel hadden ruim 60 enthousiastelingen zich aangemeld. De vereniging trainde eerst op gras, op een voetbalveldje in Vreeland, maar al snel werd er op sportpark De Heul het eerste echte hockeyveld aangelegd.

Familieclub met Ambitie
In haar ruim 40 jarige bestaan is de LMHC uitgegroeid tot een gezellige familieclub met ambitie. Net als bij veel andere clubs in de regio, heeft LMHC een groot aantal jeugdspelers, die vaak al op zeer jonge leeftijd kennismaken met de hockeysport. Jong geleerd, oud gedaan is zeker van toepassing op de LMHC, want veel van de huidige spelers uit de veteranenteams, leerden als kind al hockeyen bij de LMHC.

Dat hockey nog steeds een van de populairste sporten in Nederland is, blijkt wel uit de gezellige drukte die er op de club heerst in de weekeinden. Tientallen teams uit de omgeving zijn dan op bezoek en spelen hockey van elk niveau. De LMHC is trots op de prestaties van alle teams, of ze nu uitkomen in de topklasse of niet, hockeyen bij de LMHC staat garant voor sportiviteit en plezier.

Faciliteiten
De club heeft de beschikking over 4 kunstgrasvelden. Veld 1 is een prachtig waterveld, dat in 2016 in gebruik werd genomen. De kunstgrasvelden bieden alle teams voldoende ruimte voor trainingen en wedstrijden.
Het clubhuis is wellicht niet het meest nieuwe gebouw, maar wel een van de meest knusse en gezellige van de regio! Of je nu zin hebt in een warme chocomel of tosti na de wedstrijd (of voor de veteranen: een ijskoud biertje en bijbehorende bitterbal), het clubhuis van de LMHC biedt uitkomst!

Sportiviteit en Respect
Sportiviteit en Respect gaan hand in hand met elkaar en zijn een belangrijke pijler binnen het verenigingsleven van de LMHC. Op het veld doen we ons uiterste best om te winnen, maar blijven daarbij altijd sportief en met respect naar tegenstander en scheidsrechter. Langs de lijn moedigen we onze spelers enthousiast aan, zonder daarbij te mopperen op scheidsrechters of coaches. Kortom: we gedragen ons normaal.

Visie & Beleid
Een familieclub met ambitie, betekent dat we het hockeyen zeer serieus nemen, maar ook oog hebben voor sportief plezier in de sport in het algemeen, zowel op het veld als daar buiten. De Technische Commissie zet zich in om elke jeugdspeler te laten hockeyen op zijn of haar niveau, in een team dat bestaat uit spelers van datzelfde niveau. Trainers en begeleiders helpen daarbij en dragen er zorg voor dat elke speler plezier heeft in het spel en in staat gesteld wordt te leren en zichzelf te verbeteren.

Veteranen
De LMHC is trots op het grote aantal zeer enthousiaste dames en heren veteranen hockeyers die elke zondag strijden in hun diverse competities. Er wordt gehockeyed op hoog niveau, met een inzet en enhousiasme dat kenmerkend is voor LMHC spelers. Gezelligheid na de wedstrijd is daarbij een uiteraard een belangrijke bijkomstigheid en maakt de LMHC tot een club met een rijk verenigingsleven.

Toernooien
De LMHC organiseert diverse jeugdtoernooien waar teams uit het hele land elk jaar weer graag aan meedoen. Het Shakehands-toernooi voor D-jeugd, Het 'Loenen aan C-toernooi' met overnachtingen zijn slechts enkele voorbeelden. Voor de oudere jeugd vanaf 18 jaar is er het roemruchte 'Zoenen in Loenen Toernooi', dat al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw wereldberoemd is in hockeyend Nederland!