Arbitrage

Word jij een nog betere scheidsrechter?


Nieuws afbeelding 13
Maa

Wie verder wil leren en bijdragen aan het hockeyspel zonder de hockeystick, kan dit doen met de Clubscheidsrechter PLUS (CS+) opleiding. Voor die clubscheidsrechters die zich na het behalen van de CS-kaart verder willen ontwikkelen in het fluiten van hockeywedstrijden, heeft de KNHB de CS+ opleiding ontwikkeld.

De CS+ opleiding is een praktijkgerichte opleiding, die wordt verzorgd door een door de KNHB opgeleide leercoach. Hierbij wordt je vooral begeleid tijdens wedstrijden en worden jou tips en handvatten meegegeven om de ‘lastigere’ wedstrijden tot een goed einde te brengen. 

De opleiding duurt gemiddeld een half seizoen. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de cursist (hoe vaak kan jij fluiten) en hoe snel jij leert.

 

Voor wie is de CS+ opleiding bedoeld?

De CS+ opleiding staat open voor alle clubscheidsrechters die fluiten leuk vinden en beter willen worden. Ze hebben plezier in fluiten, hebben een goede uitstraling en persoonlijkheid, en zijn bovenal leergierig. Er geldt geen beperking op leeftijd, of anderszins. Jeugdleden, ouders en ervaren clubscheidsrechters zijn allen welkom zich aan te melden.

De CS+ opleiding kunt u zien als een soort Masterclass. De enige voorwaarden voor aanmelding zijn:

- Clubscheidsrechterskaart gehaald hebben;

- Basis fluitervaring hebben;

- Plezier in het fluiten hebben;

- Bereidheid en motivatie te investeren in de CS+ opleiding


Als je fluiten leuk vindt en je wilt er meer mee doen, meld je dan aan bij de arbitragecommissie via [email protected]