Van het Bestuur

Brief van de voorzitter


Nieuws afbeelding 21
Maa
Beste leden,

Na de eerste volle week van onze nieuwe realiteit een bericht vanuit de club. De eerste ‘brief van de voorzitter’ van mijn hand. Wat een start!

Nu het weekeinde gestart is na een heftige week, denk ik dat de meeste leden hetzelfde denken over de wereldwijde COVID-19-situatie. Deze week bracht veel uitdagingen met zich mee, waar we ons veelal niet op hadden kunnen voorbereiden. Mijn eerste gedachten gaan uit naar iedereen die de klok rond werkt om de getroffenen bij te staan, van gezondheidswerkers en politici tot bedrijven en bezorgers. Aan iedereen die zijn of haar rol speelt, hoe groot of klein dan ook, dank!

Als bestuur werken we op onze eigen disciplines hard aan de situatie, bekijken we deze van dag tot dag en proberen we daar goed mee om te gaan. Alles in deze situatie is nieuw zoals dat voor iedereen is.

Deze crisis treft ook onze sportvereniging hard. Zo kunnen we voorlopig niet hockeyen. En proberen wij voor de afgelaste evenementen nieuwe data te vinden. Dat is vervelend maar niet onoverkomelijk. Eerlijk gezegd maken we ons als bestuur meer zorgen over de financiële gevolgen voor onze club.

Net als bij iedereen thuis gaan de kosten bij de club gewoon door. Denk aan de salarissen van de mensen die bij ons in loondienst zijn, het gas-licht-water, de hypotheek en de verzekeringen. Maar aan de inkomstenkant moeten we een flinke aderlating laten. Zo vallen de barinkomsten, een belangrijke pijler in onze financiële huishouding, de komende weken volledig weg.

En dan? Als bestuur brengen we de (mogelijke) impact van de crisis voor onze vereniging in beeld. Er ligt een pakket aan maatregelen klaar die we kunnen inzetten als dat nodig is. Is er reden voor paniek? Zeker niet. Wel is er behoefte aan begrip. Deze crisis is overmacht, ook voor ons, en we moeten de zeilen bijzetten om aan onze verplichtingen te blijven voldoen.

De kracht van een club manifesteert zich pas écht als de club onder druk komt te staan. Dít is het moment om te laten zien wat we waard zijn. Als we schouder aan schouder staan en teamspirit tonen, vieren we volgend jaar onder veel leukere omstandigheden gewoon ons lustrum, want als er één groep sporters is die zich ergens doorheen kan slaan, dan zijn het hockeyers.

Ik hoop dat je tijdens deze vreemde periode van de kleine dingen geniet en kunt gaan genieten. Misschien heb je je kinderen of partner vaker kunnen zien, soms wellicht tot lichte ergernis aan toe of misschien heb je wat meer tijd kunnen besteden aan fit worden, de competitie gaat immers weer een keer starten, maar daar is nu nog geen zicht op, ga je dingen in huis repareren of ben je gewoon wat broodnodige rust aan het inhalen. Ik wil iedereen aanmoedigen om zoveel mogelijk thuis te blijven, sociale afstand te houden en vooral veilig te blijven!

Ik kijk uit naar het moment dat na deze periode ligt om jullie weer te ontmoeten!

Geniet van je weekend iedereen!

Olivier Langendijk