Van het Bestuur

Update corona


25
Jan

Beste leden,


We hopen dat jullie in goede gezond verkeren. 

Helaas is corona nog steeds niet voorbij en we zullen ons dan ook de komende tijd aan de (nieuwe) maatregelen moeten houden. Daarbij komt ook nog eens de avondklok, die zaterdagavond is ingegaan. Buiten sporten is nog steeds toegestaan mits er aan de regels wordt vandaan. 


Als gevolg van de avondklok komen alle senioren trainingen op de woensdagavond te vervallen en is een aangepast trainingsschema voor de jeugd gemaakt. Het schema vind je hier.


Naar aanleiding van deze aangekondigde extra maatregelen willen we bij iedereen de volgende regels van onze club onder de aandacht brengen;

  • Houd 1,5 meter afstand tot anderen (m.u.v. jeugd tijdens het sporten).
  • Let op voor iedereen vanaf 13 jaar geldt buiten het veld een maximale groepsgrootte van 2 personen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Ook als een huisgenoot zware klachten heeft of positief getest is op COVID-19. Blijf in elk geval thuis totdat de testuitslag bekend is.
  • Nies/hoest in je elleboog.
  • Geef geen handen.
  • Was je handen regelmatig.
  • Ben je in een oranje of rood aangemerkt gebied geweest? Blijf dan 10 dagen in thuisquarantaine!
  • In het clubhuis (publieke ruimte) geldt voor de 13+ jarigen; draag een mondkapje.


Ook willen we met de besmettelijke Britse en Zuid-Afrikaanse variant het ‘In geval van besmetting’ onder de aandacht brengen.

  • Besmette spelers of spelers die verplicht zijn in quarantaine te gaan, blijven thuisen nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.
  • Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

We zijn heel blij dat de jeugd onder de 18 jaar nog steeds mag hockeyen en dat de TC de reigercompetitie afgelopen weekend weer heeft gecontinueerd. 


We krijgen ook veel vragen. Om die reden hebben we de meest gestelde vragen voorzien van antwoorden gebundeld in een aparte sectie ‘Corona FAQ’s’. Mocht je desondanks nog vragen hebben schroom dan niet om een mailtje te sturen naar: [email protected]


Blijf gezond.Sportieve groet,Het bestuur