Van het Bestuur

Belangrijk bericht namens het bestuur - een respectvolle hockeygemeenschap.


4
Apr

Hockeyscheidsrechters zijn een integraal onderdeel van elk hockeyweekend. Zonder hen kunnen de wedstrijden niet worden gespeeld. Zonder hen geen sportieve dag. Het verschrikkelijk belangrijk om de scheidsrechters te respecteren en te erkennen voor hun inzet plus toewijding.


Helaas is er de laatste tijd een verharding te zien op de hockeyvelden. Coaches, spelers en ouders zijn steeds minder tolerant en respectvol naar de scheidsrechters toe. Dit heeft een negatieve invloed op de beleving van de door ons zo geliefde sport. Het tast het plezier in het spel aan.


Het is belangrijk om te beseffen dat hockeyscheidsrechters ook maar vrijwilligers zijn. Ze doen dit werk omdat ze van de sport houden en willen bijdragen aan de gemeenschap. Het is dan ook onacceptabel om ze te beledigen, bedreigen of te intimideren. Dit kan, zal en heeft niet alleen negatieve gevolgen hebben voor de scheidsrechter zelf, maar uiteindelijk ook voor het team.


Het is daarom belangrijk om respectvol om te gaan met de scheidsrechters en hun beslissingen te accepteren. Dit betekent niet dat je het altijd eens hoeft te zijn met de beslissingen, maar wel dat je deze op een respectvolle manier kunt bespreken. Door respectvol om te gaan met de scheidsrechters, kunnen we ervoor zorgen dat het plezier in het spel behouden blijft, de hockeygemeenschap een positieve sfeer behoudt. En niet in de laatste plaats we ook scheidsrechters overhouden om ons te begeleiden. Er zijn er niet veel!


Laten we allemaal ons respect tonen voor de hockeyscheidsrechters en ons inzetten voor een positieve en respectvolle hockeygemeenschap. 


Met sportieve groet,

Olivier Langendijk