FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 01. Clubinformatie  Aantal vragen: 3
 02. Lidmaatschap  Aantal vragen: 2
 03. Wedstrijdinformatie   Aantal vragen: 3
 04. Scheidsrechterinformatie  Aantal vragen: 2
 05. Route/contact  Aantal vragen: 2
 06. Links  Aantal vragen: 4
 07. Website  Aantal vragen: 2
 08. Gestelde vragen  Aantal vragen: 5
 09. Statuten en Huishoudelijk reglement  Aantal vragen: 3

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

04. Scheidsrechterinformatie
1. Algemeen 
Het halen van een scheidsrechterkaart voor zowel ouders als voor jeugdleden vanaf 14 jaar is noodzakelijk om hockeywedstrijden te spelen. Per weekend zijn er voor de thuiswedstrijden gemiddeld 35 scheidsrechters nodig! Het is niet altijd makkelijk om voldoende scheidsrechters te vinden, terwijl fluiten leuk is. Daarnaast ben je betrokken bij het op een hoger plan brengen van de kwaliteit van het hockey op Loenen.
Beleid
Om de taken zo veel mogelijk en eerlijk te verdelen, staan hieronder de uitgangspunten van het beleid rond arbitrage beschreven:
  • Ieder jeugdlid vanaf 14 jaar is verplicht zijn scheidsrechterkaart te halen en wordt ingedeeld bij wedstrijden van de C- en D-jeugd.
  • Er wordt van de ouders van jeugdleden verwacht dat zij een scheidsrechterkaart halen. Zij worden gevraagd wedstrijden van hun eigen kind of andere wedstrijden te fluiten.
 
2. Cursus en opleiding  
Op Loenen zijn alle leden verplicht om vanaf 14 jaar een scheidsrechterdiploma te hebben. Scheidsrechters zullen hun eerste wedstrijd zoveel mogelijk met begeleiding fluiten. Een ervaren scheidsrechter kijkt mee en geeft tips.